Παρακαλούμε πατήστε ανανέωση για να φορτωθεί κανονικά η σελίδα (ctrl+f5)

Γενικά

  • 08.01.2011 Η ιστορία του κρασιού στην Γαλλία!

   Η εξέλιξη της γαλλικής κοινωνίας μπορεί να διαβαστεί μέσα από την εικόνα ενός παλαιωμένου κρασιού τοποθετημένο σε μια ιστορική καράφα! Νεοφερμένο από τους Ρωμαίους, βελτιωμένο από τους μοναχούς, δημοφιλές από την επανάσταση, το αμπέλι στην Γαλλία έχει συνιφαστεί με την ζωή των κατοίκων της........
   ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

   • 30.04.2010 Διαδυκτιακές Οινό-Εφαρμογές...

    Η νέα ηλεκτρονική μόδα που εξαπλώνεται σε μορφή επιδημίας σε όλο τον κόσμο δεν είναι αλλή απ΄το γνωστό σε όλους μας «μηλαράκι της Apple» .Πιο συγκεκριμένα το iPhone,το itune όπως και το ολοκαίνουργο i Pad που υπόσχετε να αλλάξει τον ηλεκτρονικό κόσμο...
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    • 04.10.2009 Σεμινάριο Κρασιού στην Ανάβυσσο από το Κατώγι Στροφιλιά

     Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009 θα πραγματοποιηθεί....
     ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

     • 18.02.2009 Bordeaux (Μπορντώ)

      Βρίσκεται Νοτιοδυτικά της Γαλλίας και είνα δίπλα στην συνέχεια του ποταμού Ζιρόντ...
      ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

      • 14.11.2008 Ice Wine

       Πτυχιακή εργασία με θέμα Ice Wine....από την Τουνουσίδου Φωτεινή και Αρμενάκη Ειρήνη.
       ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

       26.07.2008 Poster Wine Web Festival

       • 03.06.2008 Καταστάσεις...χύμα...

        Έχουν σχεδόν περάσει δέκα χρόνια από τότε που αρθρογράφησα το πρώτο μου θέμα. Είχε τον ίδιο τίτλο. Δέκα χρόνια είναι ένα αρκετά σημαντικό χρονικό διάστημα που αφήνει περιθώρια για αλλαγές, εξελίξεις, ανατροπές, βελτιώσεις ή ακόμα και πισωγυρίσματα.
        ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

        02.06.2008 Παραγωγική διαδικασία εμφιάλωσης νερού

        Ο όρος «εμφιαλωμένο νερό» αφορά το νερό το οποίο προσφέρεται αεροστεγώς συσκευασμένο σε γυάλινη ή πλαστική συσκευασία και προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση.
        ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

        • 09.01.2008 Γενετικά τροποποιημένοι οίνοι

         Tα τελευταία χρόνια πολύς λόγος έχει γίνει σχετικά με τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, τα οποία υπόσχονται ότι θα λύσουν μεγάλα προβλήματα του πλανήτη όπως ο υποσιτισμός και η μόλυνση του περιβάλλοντος
         ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

         • 08.09.2007 Πώματα Φιαλών

          Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία παραγωγής του οίνου μας και μέχρι τη στιγμή που θα διατεθεί στην πώληση με σκοπό την κατανάλωσή του, παρεμβάλλεται ένα σύντομο στάδιο, το οποίο όμως είναι καθοριστικό για τη μελλοντική εξέλιξή του.
          ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

          • 30.06.2007 Οίνος και αλήθεια (in vino veritas)

           Λέξεις γνωστές, που συμβολίζουν μια συνήθεια της ζωής μας. Να καλλιεργούμε το αμπέλι και να χρησιμοποιούμε τον οίνο (κρασί) και τα δύο δώρα, σύμφωνα με την παράδοση, του Διονύσου προς τους ανθρώπους.
           ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

           • 05.06.2007 Φυσικός Φελλός

            Tα πώματα κατά οινολογική άποψη είναι να προφυλάξουν τον οίνο από τις μικροβιολογικές επιμολύνσεις και να εμποδίσει την οξείδωση του. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε την μακροζωία του οίνου και τη διατήρηση ή τη βελτίωση των οργανοληπτικών του χαρακτηριστικών.
            ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

            • 20.05.2007 Ιστορίες ντόπας... (dope-ας)

             Φαντάζομαι θα θυμόσαστε όλοι το «ατύχημα» μέσα στον ζεστό Ιούλιο του 2004, έναν μόλις μήνα πριν από την Ολυμπιάδα της Αθήνας. Ναι αναφέρομαι στο «ατύχημα» του κου Κεντέρη και της κας Θάνου που μετατράπηκε σε «εθνικό ατύχημα» γιατί μαζί του έσβησαν ελπίδες για μετάλλια και διακρίσεις.
             ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

             • 07.05.2007 Το κρασί στην αρχαία Ελλάδα

              Στο βάθος των προϊστορικών χρόνων χάνονται τα ίχνη της αμπέλου. Η αμπελουργία γνωστή από τους προϊστορικούς χρόνους, ξεκίνησε από την Ασία. Στην Ελλάδα σύμφωνα με τη μυθολογία την έφερε ο Βάκχος από τις Ινδίες.
              ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

              • 07.03.2007 Παράγοντες υπεύθυνοι για την ποιότητα του κρασιoύ

               Ποιά είναι η καταγωγή του,το στυλ του ή επίσης και το χρώμα του; Η ποιότητα ενός κρασιού εξαρτάται πάντα από τους ίδιους παράγοντες.
               ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

               07.03.2007 Aρχιτεκτονική και Οινοποιεία

               Αγνοημένη κατά τη διάρκεια των 2000 χρόνων ιστορίας της, η αρχιτεκτονική της οινοποιητικής διαδικασίας αποκτά μεγάλη απήχηση το 1988 όταν το κέντρο Georges Pompidou στο Παρίσι ανεβάζει την έκθεση ''Chateaux of Bordeaux''.
               ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ